Skip to content

Tid for å klippe plenen…

Sommeren nærmer seg og gresset begynner å vokse. Det er tid for å klippe plenen. Mange liker å nyte solskinnsdagene på terrassen og bruke de korte sommermånedene på hyggelige aktiviteter og avslapping. For dem er det mulig å kontakte Arbeidskar som stiller med utstyr og arbeidskraft for å stelle plenen din.

For de av dere som selv vil klippe gresset er det noen ting det er lurt å huske på.

Mellom april og oktober er det sesong for plenklipping. Litt avhengig av hvor du bor og været. Det er viktig at plenen er tørr og frosten er vekke når du klipper for første gang i sesongen. Gresset bør være 6-8 cm.

Rydd først vekk alt av potter, benker, leker, pinner osv. før du henter frem gressklipperen. Da slipper du å stoppe opp etterhvert for å flytte på ting, og det sparer deg både tid og krefter.

Knivene på gressklipperen må slipes et par ganger i året. I tillegg er det smart å sjekke høydeinnstillingen på gressklipperen før du går i gang.

Begynn gjerne med de vanskelige områdene, slik at du kan nyte siste del av jobben med de store arealene.

Klipp gjerne i den retningen du ønsker, men skift gjerne retning etter hvert. Slik at det ikke blir et mønster på plenen.

Plenen bør ikke kuttes mer enn 1/3 av lengden hver gang, og aldri kortere enn 4 cm. Ved lavere plen vil det gi grobunn for mose og ugress. Klipp heller plenen oftere, det gir en tettere plen.

Er det mye aktivitet på plenen? Da kan den klippes oftere og relativt lavt. Plener som ikke blir mye brukt kan være noe høyere.

Dersom du klipper plenen ofte, vil arbeidet gå fortere. Høyere gress eller vått gress gjør arbeidet tyngre og det er lettere at gresset setter seg fast under klipperen.

Rak vekk gresset, så det ikke ligger så mye igjen på plenen. Dersom plenen klippes kort og ofte, vil det klipte gresset omdannes til gjødsel.

Det er lurt å gjødsle plenen noen ganger i året. Det vil minske mose og ugress.

Back To Top