Skip to content
Pakketips

Pakketips ved flytting

Når man står midt oppi flyttingen kan det være kaotisk og mye å tenke på. Her er kommer en oversikt som gir gode pakketips til pakking.

Planlegging er stikkordet. Dette vil gjøres flytteprosessen mye enklere, både for deg og for flyttebyrået.

For det første trenger du flytteesker. Det kan du enten kjøpe eller spørre etter tomme banankasser på matbutikken. Det beste er esker med lokk eller mulighet for å lukke dem helt igjen. Det gjør stablingen i bil lettere. Merk kassene med innhold og i hvilket rom esken skal plasseres. Det sparer deg eller flyttemannskapet for mye arbeid ved utpakking av tingene.

Dersom du har mange esker som skal til samme rom, skriv kort hva eskene inneholder. Det sparer deg for mye frustrasjon når du begynner å leite etter en spesiell ting.

Ikke pakk mat og pynteting i samme eske. Pakk de tingene som du trenger å ha tilgang til raskt sammen, slik at du slipper å ha mange halvtomme esker i din nye leilighet.

Begynn i god tid med å pakke i esker, og pakk først de tingene som du ikke bruker så ofte, slik som tingene på loftet eller i kjelleren. De tingene du bruker mest, som enkelte kjøkkenting og toalettsaker pakker du til sist. Ha gjerne en boks du kaller den viktigste boksen, med de tingene du ikke klarer deg uten.

Når du pakker i esker, er det viktig at du plasserer de tyngste tingene i bunnen. Det er også viktig at du fyller opp eskene, siden andre esker skal stå oppe dem under bilturen. Dersom de er halvfulle vil de lettere klappe sammen. Eskene bør ikke være mer enn 20 kg, slik at ikke bunnen ryker.

Ha gjerne et bord tilgjengelig under pakkingen, slik at du får en god arbeidshøyde, og klargjør gjerne mange pappesker før oppstart. Glass og skjøre gjenstander pakkes inn i avispapir eller silkepapir. Eventuelt bruk bobleplast.

Esker med glass eller andre skjøre gjenstander merker du med” forsiktig. Håndklær eller klær kan med fordel legges i bunnen av kassen for å sikre gjenstandene bedre.

Husk å teipe sammen posene til tørrvarer.

Dersom du har piano, hør med flyttebyrået om de har erfaring med å flytte det. De bør bruke doble bæreseler.

Dersom du går tom for flytteesker. Ikke bruk poser, dra heller ut igjen for å få tak i flere banankartonger eller lignende. Det eneste er unntaket er når det kommer til klær og dyner. De kan med fordel pakkes i plastikkposer, Ikea poser eller lignende. Posene må lukkes, med knute, tau eller sterk teip.

Ønsker du flere pakketips, ta kontakt med oss!

 

 

Back To Top